Vytlačiť

Hravo, zdravo, pre poznanie i potešenie

Toto nie je len heslo, ktoré môžete vidieť vo vestibule našej školy. Je to cesta, ktorou sa snažíme naše deti vzdelávať, vychovávať a robiť vyučovanie zaujímavým. Dňa 7. 12. 2017 sme si vo 4.A skúsili pripraviť na pracovnom vyučovaní jednoduché jedlo. Dohodli sme sa, že si prichystáme chutné nátierky. V triednom hlasovaní vyhrala rybacia a cesnaková. Do školy sme priniesli suroviny a na vyučovaní sme tieto lahôdky pripravovali. Nebola to veru jednoduchá aktivita, ale keď chceme niečo deti naučiť, nie je to vždy ľahké. A hravá (HRAVO) forma je na takéto učenie ideálna. Snažili sme sa použiť zdravšie (ZDRAVO) suroviny, ako boli celozrnné pečivo, chlebík a zelenina. Žiaci sa oboznámili s receptami a postupom prípravy (POZNANIE) a odmenou im boli chutné pokrmy vo forme nátierok (POTEŠENIE). Deťom veľmi chutilo a pre veľký úspech a ohlasy uvádzame aj recepty, podľa ktorých si môžete takéto maškrty pripraviť aj doma.

Rybacia nátierka:

Potrebujeme: rybacia konzerva (tuniak, makrela), roztierateľný syr v črievku, kečup, horčica, cibuľka, maslo.
Cibuľku najemno nakrájame, pridáme ostatné suroviny a dôkladne premiešame.
Cesnaková nátierka:
Potrebujeme: čerstvý cesnak, uvarené vajcia, kyslá smotana (alebo majonéza, jogurt), tvrdý syr, roztierateľný syr v črievku.
Vajcia a tvrdý syr najemno nastrúhame. Pretlačíme cesnak – tým určite nešetrite. Pridáme ostatné suroviny a dôkladne premiešame.
Obe nátierky podávame na čerstvom celozrnnom pečive alebo chlebíku a nezabudneme na zeleninu.

Prajeme Vám dobrú chuť.

PaedDr. Nina Baumgartnerová a žiaci 4.A